Beschrijving
Heb jij er al eens over nagedacht wat er in een aardappel zit? En weet je dat je daar een heel gaaf proefje mee kan doen?
Stap 1
Snij de aardappelen in zo klein mogelijke stukjes (dit kan met een keukenmachine of met een mes). De stukjes hoeven niet even groot of netjes te zijn, als de aardappels maar in heel veel kleine stukjes worden gehakt.
Stap 2
Doe alle aardappelstukjes in een grote pan. Giet net genoeg heet water bij zodat de aardappels helemaal onder water staan. Laat het 30 minuten staan.
Stap 3
Nu heb je het water uit de pan met aardappels nodig. Zet de vergiet boven een kom en schenk daar alle aardappelstukjes en water in zodat je het water en de aardappels kunt scheiden. De aardappelstukjes heb je niet meer nodig (deze kun je natuurlijk wel nog opbakken om lekker op te eten).
Stap 4
Laat het water weer 10 minuten staan in de kom. Je zult zien dat er langzaam 2 laagjes ontstaan. Een witte laag onderin de kom en een doorzichtigere laag water daarboven. Giet het water voorzichtig af (in de gootsteen) zodat er alleen nog een witte laag onder in je kom zit.
Stap 5
Schenk wat schoon water bij de witte substantie (1 kopje) roer het snel door en schenk het mengsel dan in een pot met deksel. Doe de deksel goed dicht en schud het potje even goed door elkaar. Laat het potje nu 30 minuten staan. Je zult zien dat er weer verschillende laagjes ontstaan.
Stap 6
Draai de pot open en giet deze in een snelle beweging leeg (zodat de witte massa onderin de pot blijft zitten). Laat je mengsel nu 2 dagen drogen tot het een poeder is.
Stap 7
Pak een klein schaaltje. Schep hier een grote schep van je zelfgemaakte poeder in en schenk er een klein scheutje tonic bij. Roer het door elkaar.
Je slijm is nu af! Als je het met je handen door elkaar kneed dan lijkt het een beetje op pizza deeg. Maar zodra je stopt met kneden glijdt het tussen je handen door. En heb je al gezien dat het ook nog licht geeft! Als dat geen magische modder is …