Beschrijving
Nergens in de wereld nemen ze chocolade zo serieus als in Mexico. Het is niet voor niets dat de traditionele mole (Mexicaanse chocoladesaus) in de top 5 van lekkerste gerechten staat. En ja, dat kan gewoon bij het hoofdgerecht. Je kunt de saus combineren met kip met rijst, geroosterde mais of een burrito met kip. Mexicaans genieten Mmmmmmmmmmmole …
Bereiding:
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, paprikapoeder, komijn, kruidnagel, kaneel en cayennepeper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het bouillontablet, de ketchup en het water toe en laat op middelhoog vuur inkoken tot de helft. Dit duurt ongeveer 8 min.
3. Neem de pan van het vuur en doe de saus in een hittebestendige hoge kom. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout.
4. Snijd de kipfilet in lange repen en bestrooi eventueel met zout. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de kip in 7 min. goudbruin en gaar. Leg op een schaal en serveer de saus apart erbij.