Beschrijving
We reizen door naar Griekeland. Het land van de zon en de olijven. Als lunch eten ze daar graag kip met orzo. Daarbij eten ze gevulde druivenbladeren en frisse tomaat- en komkommersalade. En het liefst met Griekse yoghurt met granaatappelpitjes. Lekker!
Maak zelf dit heerlijke gerecht.
Verwarm de oven op 225°. Maak de paprika schoon en verwijder de steel, zaadlijsten en zaadjes. Snij deze in grote stukken en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel deze met een beetje olijfolie en peper en zout. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.
Kook de orzo volgens de instructie op de verpakking.
Maak een kruidenmengsel van alle kruiden en marineer hiermee de kipblokjes. Verhit olijfolie in een braadpan met dikke bodem en bak de kip aan. Voeg de tomatenblokjes, water en een laurierblaadje toe. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig en verwijder na 15 minuten het laurierblaadje.
Haal de gegrilde paprika uit de oven en snijd deze in stukken. Voeg deze met de gekookte orzo bij de tomaten en kip. Serveer de orzo met wat verkruimelde feta en Griekse yoghurt met granaatappelpitjes.